Anunt - Exercitiu alarmare
Miercuri, 28 februarie 2024, între orele 10.00 și 11.00 va avea loc la nivel național exercițiul de înștiințare-alarmare publică denumit generic MIERCUREA SIRENELOR, pentru verificarea funcționării sirenelor la nivel național. Astfel, în acest interval va fi acționată sirena din cadrul Primăriei, iar populația trebuie să își păstreze calmul, să știe că este un exercițiu și nu o situație reală.
Există 4 semnalele de alarmare a populaţiei, respectiv alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.
Prealarma aeriană – este prima dintre cele două alarme aeriene si avertizează populația despre un pericol aerian relativ îndepărtat. Sunetul se compune din 3 impulsuri a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, altfel spus 3 sunete lungi cu pauze între ele.
Alarma aeriană avertizează populația despre iminența unui dezastru sau atac aerian în localitatea respectivă. Sunetul se compune din 15 impulsuri a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele, altfel spus 15 sunete scurte cu pauze scurte între ele.
Alarma la dezastre previne populația asupra unui dezastru natural. Sunetul se compune din 5 impulsuri a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
Încetarea alarmei: înștiințează populația că pericolul a trecut. Sunetul se compune dintr-un singur semnal, continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.