Activități în cadrul Centrului de zi

Copiii înscriși la Centrul de zi din cadrul Școlii Gimnaziale Sfântul Petru, comuna Sânpetru de Câmpie s-au bucurat joi, 21 iulie de o excursie în municipiul Tîrgu Mureș.

Astfel, printre obiectivele vizate de această excursie  s-au numărat Palatul Culturii, Cetatea Medievală, Catedrala cu hramul Înălțarea Domnului, Platoul Cornești și Grădina Zoologică, toate aflate în orașul trandafirilor. Nu au lipsit însă și o serie de surprize pregătite copiilor așa încât această zi să fie una memorabilă pentru elevii școlii, înscriși la Centrul de Zi. 

Toate cheltuielile pentru acest eveniment au fost suportate de către Fundația Buckner din Târgu Mureș, iar însoșitorii elevilor au fost chiar cele două cadre didactice care se ocupă  de cele două grupe ale Centrului de zi: Belean Ana Simona și Borbeli Adriana Mihaela.

Fundația Buckner din Târgu Mureș, în parteneriat cu Primăria Comunei Sânpetru de Câmpie a licențiat și a început activitatea încă din luna ianuarie a acestui an pentru un centru de zi destinat elevilor din ciclul primar și unul destinat persoanelor vârstnice.

Centru de zi  cuprinde un număr de 30 de copii din ciclul primar, clasele I-IV, beneficiarii fiind îndrumați de către două cadre didactice. Mai precis, un număr de 30 de copii din comunitate beneficiază pe tot parcursul anului de activități de tipul “școală după școală”. Sub supravegherea celor două cadre didactice, copiii își pot face temele, mai ales la materiile de bază, dar au parte  și de activități educative formale și non-formale, pentru deprinderea de aptitudini necesare. La orele prânzului, beneficiari acestui centru de zi primesc o masă caldă. Activitățile educative se  desfășoară pe tot parcursul anului calendaristic, chiar și în timpul vacanțelor școlare.