Astăzi s-a desfășurat o întâlnire a echipei de implementare a proiectului ACUM pentru incluziunea socială în Sânpetru de Câmpie.
Coordonatorul proiectului, Simona Maria Rusu a prezentat concluziile raportului intermediar, după primele șase luni de implementare. Astfel cu această ocazie s-a hotărât ca toate documentele să fie pregătite și pentru verificare și auditare.
Totodată s-au stabilit măsuri suplimentare de lucru pentru perioada pandemică și măsuri de eficientizare a muncii de implementare.
Obiectivul general al proiectului
Dezvoltarea unui model integrat de intervenție sociala prin creșterea gradului de utilizare a serviciilor publice asistență socială pentru un numar de 450 de persoane care fac parte din grupurile dezavantajate principale din mediul rural din localitatea Sânpetru de Câmpie, judetul Mures, prin implementarea unor măsuri de dezvoltare locală în servicii socio-medicale, ocupare, locuire, educatie, care să contribuie la creșterea accesului grupurilor dezavantajate la servicii sociale, precum și la creșterea nivelului de satisfacție a acestor grupuri cu privire la calitatea acestora.
Obiectivele specifice ale proiectului:
Obiectiv 1 – Dezvoltarea si acordarea pe o perioada de 32 de luni a unui pachet de servicii socio-medicale, pentru toate cele 450 de persoane aparținând grupurilor dezavantajate principale din localitatea din mediul rural Sânpetru de Câmpie, judetul Mures.
Obiectiv 2 – Dezvoltarea de actiuni in domeniul locuirii pe o perioada de 24 de luni, prin actiuni de asistență, suport și acompaniere în vederea reglementării situației locative pentru 150 de gospodarii aparținând grupurilor dezavantajate principale din localitatea din mediul rural Sânpetru de Câmpie, judetul Mures.
Obiectiv 3 – Dezvoltarea pe o perioada de 32 de luni a unui pachet de servicii de dezvoltare a deprinderilor pentru accesarea de locuri de munca pentru 160 de persoane din cele 450 persoane aparținând grupurilor dezavantajate principale din localitatea din mediul rural Sânpetru de Câmpie, judetul Mures.
Obiectiv 4 – Sprijinirea procesului de crestere calitatii procesului educativ pe o perioada de 28 de luni pentru 60 de copii scolari si acordarea de servicii de educatie parentala pentru 40 de parinti ai copiilor care provin din grupurille dezavantajate principale din localitatea din mediul rural Sânpetru de Câmpie, judetul Mures.
Detalii suplimentare privind proiectul găsiți accesând link ul: https://incluziunesanpetrums.ro/