Mesaj de sfintele sărbători

Din răbdarea ultimului an, din fiecare picătură de lacrimă, din fiecare hop ce a trebuit să fie trecut, faceți azi picături de bucurie. Din sufletul încărcat al ultimelor vremuri, faceți acum raze de lumină spre cei pentru care lumina întârzie să apară.
Să ne bucurăm și astăzi ca odinioară de faptul că s-a învrednicit Bunul Dumnezeu să ne lase împreună, în rostul fiecărui mare praznic, acela de a fi laolaltă, fizic, dar și în gânduri și simțiri. Să ascundem eșecurile, lacrimile neîmplinirilor și să clădim sălaș frumos, de Nașterea lui Hristos! Să îl îmbrăcam pe Pruncul Iisus cu hainele bunătății, spălate în atâtea încercări ale vieții. Să îi punem la picioare darurile neprețuite ale răbdării, ale uitării și ale speranței, că poate așa vom avea acum mai mult curaj să biruim lumea.
Așezați ce aveți mai de preț sub bradul bunei întâlniri: sufletul curat, gândul de bine, speranța zilelor cu soare și iubirea infinită pentru aproapele nostru. Lumea, nu poate fi altfel decât așa cum este fiecare dintre noi, iar o lume mai bună nu se clădește decât cu oameni buni, iar omul bun devine atunci, când în sufletul lui se aprinde nevoia de a fi bine. Măturați din jurul pomului de Crăciun tot ce ar putea să strice armonia unei trăiri frumoase, tot ceea ce sufletul bun, nu poate încăpea. Aruncați tot ce credeți că nu v-a reprezentat în anul ce a trecut, în marele foc al preschimbării, ca astfel să putem păși ușurați spre zile mai senine.
Devenim cu toții ieslea cea primitoare a Nașterii Domnului IIsus Hristos, ne facem din sufletele noastre sălaș Domnului, ce trebuie să renască în fiecare dintre noi. Crăciunul e asociat cu copilăria, pentru că ochii minții de atunci știau să se bucure de Bucuria Lumii!
Să fiți fericiți cu toții de sărbători, Crăciunul să vă aducă pe toți cei dragi la masă, să dați valoare fiecărei clipe petrecute împreună și să nu uitați pilda renașterii în suflet. Fiți copiii de ieri cu sufletul plin de nădejde și trupul de sănătate!
La mulți ani!


Colectivul Primăriei Sânpetru de Câmpie - Mureș