Targul locurilor de munca - PN 4009

Angajatorul și candidatul la un loc de muncă față în față, într-un demers de a mijloci și facilita integrarea pe piața forței de muncă a persoanelor provenite din medii defavorabile.
            Sub această idee s-a desfășurat la Sânpetru de Câmpie, vineri 11 august 2023, de la ora 10.00, în sala de ședințe a Primăriei, Târgul de joburi în cadrul proiectului finanțat de către FRDS prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, în cadrul proiectului ACUM pentru incluziunea socială în Sânpetru de Câmpie - PN4009. Târgul a fost organizat de partenerul P1 în proiect, Fundația Buckner Târgu Mureș.
             Având în vedere rata mare a șomajului în comunitate dar și activitățile propuse în cadrul proiectului, existența unui târg de locuri de muncă nu a făcut altceva decât să pună față în față nevoia ocupării unui loc de muncă cu disponibilitatea acestuia. Au dat curs unui astfel de demers un număr de patru agenți economici care au oferit locuri de muncă de la operator cablaje până la administrator. Cei prezenți s-au interesat de beneficiile pe care societățile le oferă și au completat solicitări pentru a continua demersurile de recrutare pe piața forței de muncă. Cei mai mulți dintre cei interesați de un loc de muncă sunt tinerii cu vârste între 18-35 de ani, segmentul de populație în rândul cărora rata de neangajare pe piața forței de muncă este cea mai mare. În plus, o parte dintre cei prezenți au beneficiat de examene de certificare a competențelor, iar acest fapt reprezintă încă un beneficiu în asigurarea unui loc de muncă și a traiului familiilor din care provin.