Un secol de viață - Petrea Vasile

Singurul veteran de război din Sânpetru de Câmpie a împlinit pe 13.10.2023, conform documentelor de stare civilă, 100 de ani!
                Dumnealui glumește și spune că sigur e născut mai devreme, numai că pe timpurile acelea, părinții își declarau copiii, nu la naștere ci atunci când aveau vreme sau erau siguri că copilul va trăi.
                Povestește și acum cu lux de amănunte episoade de pe front dar și viața frumoasă pe care a avut-o. Crede că cel mai important lucru din această viață este sănătatea.
      
Petrea Vasile s-a născut la data de 13 octombrie 1923 și a fost decorat cu medaliile Crucea Comemorativă și Eliberarea de sub jugul fascist, soldat Vasile Petrea (cunoscut în sat drept Vaslica Morho - doctor). Acesta, militar fiind, a participat la cel De-al Doilea Război Mondial, la transmisiuni, în cadrul Batalionului 8, Divizia a II-a, Vânători de munte, Aiud, județul Alba. Anul acesta, Petrea Vasile a primit din partea ministrului apărării, Angel Tîlvăr, o diplomă aniversară. Drept urmare a faptelor de arme, și a exemplului de viață în cadrul comunității, “Tetea Vasile” a rămas o emblemă a onoarei pentru comuna Sânpetru de Câmpie.