Vizita de studiu a elevilor sanpetreni - PN4009

Studiu și relaxare
În cadrul proiectului ACUM pentru incluziune socială în Sânpetru de Câmpie, în perioada 27-28 iulie s-au desfășurat vizite de studiu ale elevilor cuprinși în proiect din partea partenerului Școala Gimnazială Sfântul Petru.
Au fost două zile pline în care informațiile, cunoștințele noi și descoperirea unei lumi noi s-au împletit frumos cu petrecerea timpului liber, care cu siguranță vor fi frumoase aduceri aminte pentru participanți. Vacanța elevilor cuprinși în proiect a devenit astfel mult mai dinamizată.
Astfel, au fost vizitate obiective din localitățile Sibiu, Sovata și Praid: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra, Muzeul de istorie naturală și Grădina Zoologică din Sibiu, iar a doua zi Casa fluturilor exotici din Praid și Stațiunea Sovata. A fost un timp special pentru copiii sânpetreni care astfel, în mod informal au reușit să asiste la adevărate lecții de etnologie, biologie, cunoașterea naturii și să descopere o lume nouă, o parte dintre copii fiind pentru prima dată în aceste locuri. Rezultatele vizibile a unei astfel de inițiative au putut fi citite pe chipurile copiilor, după fiecare zi de vizită.
Excursia a fost coodonată de directorul unității școlare, Ana Diana Pintecan cu sprijinul cadrelor didactice aflate în proiect: Stănescu Rareș, Arion Iulia, Rusu Alina și Pocan Ana.
Proiectul ACUM pentru incluziune socială în Sânpetru de Câmpie, se derulează până la finele anului 2023, iar în activitățile ce revin Școlii Gimnaziale Sfântul Petru din Sânpetru de Câmpie sunt prevăzute șase vizite de studiu, pentru o zi, numărul maxim de copii pe vizită fiind de 15.
Proiectul “ACUM pentru incluziunea socială în Sânpetru de Câmpie” beneficiază de un grant în valoare de 631.708 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivele proiectului sunt: dezvoltarea și acordarea pe o perioadă de 32 de luni a unui pachet de servicii socio-medicale pentru 450 de persoane, dezvoltarea de acțiuni în domeniul locuirii, prin acțiuni de asistență și suport, servicii de dezvoltare a deprinderilor pentru accesarea locurilor de muncă pentru 160 de persoane și sprijinirea procesului de creștere a calității procesului educativ pentru 60 de copii școlari și educație parentală pentru 40 de părinți.
Primăria comunei Sânpetru de Câmpie este promotorul proiectului alături de partenerii săi, Școala Gimnazială “Sfântul Petru” din localitate și Fundația “Buckner” din Târgu Mureș și se derulează în perioada mai 2021 - decembrie 2023.

https://www.facebook.com/incluziunesanpetrums

https://incluziunesanpetrums.ro/